Borduurproces

1. Offerte

Alles begint bij een prijsofferte. De klant stuurt ons een mailtje (Contactformulier) met de volgende gegevens:

 • Naam vereniging/bedrijf of eigen naam
 • Adresgegevens
 • Afbeelding/logo in jpg (jpeg)
 • Gewenste afmetingen van de afbeelding/logo
 • Indien een naam geborduurd dient te worden, de correct geschreven naam + gewenste lettertype (alle windows lettertypen kunnen gebruikt worden)
 • Textielkeuze (zie catalogus):
  • Artikelnummer
  • Kleur
  • Aantal stuks
 • Garenkeuze (normaal garen; speciaal garen zoals vb. metallic goud; brandwerend; fluo; frosted;…).
  Bij speciaal garen zal een meerkost in rekening gebracht worden.

Wanneer deze gegevens ontvangen zijn, kunnen wij voor u een prijsofferte opmaken.

2. Offerte wordt bestelling

Nadat u de prijsofferte ontvangen hebt, kan u deze goedkeuren en bijgevolg ook bestellen door een voorschot over te maken op onze rekening.

Als voorschot vragen wij het totaalbedrag van het textiel dat u bij ons koopt.

Indien het over ander textiel gaat dan door ons aangeboden wordt, geldt volgende regel:

Bij bestellingen boven de 100€ vragen wij een voorschot van minimum 50€.
Indien het totaal te betalen bedrag kleiner is dan 100€, vragen wij om cash te betalen bij afhaling of vooruitbetaling indien de bestelling geleverd dient te worden.
Na ontvangst van het voorschot kan gestart worden met het volgende proces. U wordt tevens op de hoogte gesteld van het ontvangst van het voorschot.

3. Digitale proefdruk

Eerst wordt het logo of afbeelding omgezet naar een borduurbaar bestand. Dit doen wij door gebruik te maken van het programma Embird. Het digitaliseren gebeurd volledig handmatig en dus kan het ook zijn dat er redelijk wat tijd ingestoken wordt om tot een goed resultaat te komen. Hiervoor vragen wij per afbeelding/logo een eenmalige kost die u ook kan terugvinden op de offerte. Wanneer er nadien nog bestellingen volgen voor dezelfde afbeelding/logo valt deze extra kost weg.

U krijgt een digitale proefdruk per mail, waarna u deze grondig controleert op fouten en ons de nodige feedback of goedkeuring geeft.

4. Borduren

Eens de goedkeuring van de digitale proefdruk binnen is, kan er gestart worden met het borduren. Dat is weliswaar als het benodigde materiaal allemaal voorradig is.

Zodra het borduren klaar is, wordt u hiervan terug op de hoogte gesteld.

5. Duurtijd

Gemiddelde duurtijd van het gehele proces: 1 à 2 weken.

Kleine bestellingen met een simpele borduring (vb. naam op handdoek) worden, zodra het textiel voorradig is, de dag erna afgewerkt omdat er geen proefdruk noodzakelijk is.

Grote bestellingen met complexe afbeeldingen zie foto hierboven kunnen meer tijd in beslag nemen. Het is dus zeker geen overbodige luxe om tijdig je bestelling door te geven; vb. voor de carnavalperiode is het aangeraden om voor eind november reeds te starten om het hele proces tijdig klaar te krijgen.